Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Ήρθε η ώρα να ανανεώσεις την ταράτσα σου με λίγα μόλις βήματα.

Το καλοκαίρι πλησιάζει κι όσο ο καιρός ζεσταίνει, τόσο θα θες να απομακρυνθείς από τη ζέστη και να αναζητήσεις το δροσερό αεράκι.
Το πρώτο βήμα είναι να βγεις στο λατρεμένο στέκι των καλοκαιριών σου, το μπαλκόνι. Υπάρχει όμως και ένα ακόμη σημείο του σπιτιού που μπορεί να σου χαρίσει ατέλειωτες καλοκαιρινές στιγμές. Η ταράτσα σου μπορεί να είναι άδεια και μουντή το χειμώνα, αλλά το καλοκαίρι μπορείς να φτιάξεις θαύματα με μικρές χρωματιστές πινελιές.

Η ταράτσα είναι κάτι αντίστοιχο με το μπαλκόνι και τον κήπο σου όποτε το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι εστιάσεις στην πράσινη αισθητική που της λείπει γεμίζοντας τη με άφθονα φυτά που αμέσως θα γεμίζουν το χώρο και θα του δώσουν την αύρα που χρειαζόταν.

Ντύσε τη με ελαφριά ψάθινα ή ξύλινα έπιπλα. Εκεί θα μπορείς να χαλαρώνεις τα βράδια ή και να διασκεδάζεις με τη ψυχή σου παρέα με τους φίλους σου. Εμπλούτισε το με χρωματιστά μαλακά μαξιλάρια και boho ριχτάρια για να αποκτήσει μια τροπική και εξωτική γαλήνη.

Αφού δύσει ο ήλιος, δε θες να χάσεις την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Άπλωσε στο χώρο φανάρια διαφόρων μεγεθών και άναψε κεράκια. Αν θες μια πιο industrial, αλλά ταυτόχρονα ρομαντική ατμόσφαιρα μπορείς να κρεμάσεις μια σειρά από φωτάκια.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα ξεκινήσεις να φτιάχνεις την ταράτσα σου, θα καταλάβεις πως θα γίνει το αγαπημένο σου στέκι για να περνάς τις καλοκαιρινές βραδιές σου κι όχι μόνο.