Σάββατο, 12 Μαΐου 2018

Πως να φτιάξετε σπιτικό χωνάκι για το παγωτό σας

Υλικά


Για 4-6 άτομα
2  αυγά
250 ml ζεστό νερό
250  γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες κάψουλες
250 γραμμάρια ζάχαρη
125 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, τα αυγά και το νερό.
Ρίχνουμε σταδιακά  το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνουμε τη βανίλια.
Το μείγμα πρέπει να τρέχει να είναι δηλαδή αραιό, αν είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό.

Αφού ζεστάνει η βαφλιέρα μας. Στη συνέχεια βουτυρώσουμε τις επιφάνειες της βαφλιέρας, ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας από τη ζύμη, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε  για 2-3 λεπτά περίπου.
Όταν βγάζουμε κάθε μία βάφλα την τυλίγουμε αμέσως στο ειδικό καλούπι που περιέχεται, γιατί η βάφλα στερεοποιείται αμέσως, και έτσι παίρνει το σχήμα χωνάκι.