Σάββατο, 21 Απριλίου 2018

Παγωτό κορμό με κομματάκια σοκολάτας θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Τι να πούμε για να περιγράψουμε αυτή τη συνταγή; Το παγωτό κορμό με κομματάκια σοκολάτας θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!


Υλικά για 8 μερίδες
3 λεμόνια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 ml)
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150-200 γρ γεμιστή σοκολάτα με φράουλα ή άλλη γέμιση.

Δημιουργία

Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και παίρνουμε το ξύσμα από τα δύο.
Στύβουμε και τα τρια λεμόνια και κρατάμε το χυμό(100 ml περίπου)
Βάζουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο και το ανακατεύουμε με τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα, αμέσως το ζαχαρούχο θα αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ κτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ.

Διπλώνουμε σιγά σιγά την σαντιγύ μέσα στο μείγμα με το γιαούρτι.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα καλυμμένη με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
Όταν παγώσει το ξεφορμάρουμε εύκολα και το κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Σερβίρουμε σκέτο ή με σιρόπι αν επιθυμούμε.