Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018

Υπόθεση Λαγούδη: Νέα πραγματογνωμοσύνη στο αυτοκίνητο της Ειρήνης -Μυστήριο με το κομποσκοίνι

Το αυτοκίνητο θα εξεταστεί ενδελεχώς και θα πραγματοποιηθεί περαιτέρω έρευνα όπως είπε ο
Βασίλης Ταουξης, συνήγορος της οικογένειας Λαγουδη, από την ασφάλεια Αγρινίου.

Λόγω του περιορισμένου χρόνου στα εγκληματολογικά της Αστυνομίας, ο κ. Ταουξής και όλη η ομάδα που εργάζεται ώστε να διαλεύκανθει ο θάνατος της Ειρήνης Λαγουδη, μετέφερε το αυτοκίνητο σε κοντινή μάντρα ώστε να υπάρχει όσος χρόνος χρειαστεί για την συλλογή των στοιχείων που θα οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου του θανάτου της.

Η τοποθεσίας που επιλεχθηκε είναι σημειολογική καθώς λίγο πιο δίπλα βρίσκονται τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του κ. Ταουξής υπογράμμισε πως οι αρμόδιοι από εδώ και πέρα μπορούν να κάνουν το αυτοκίνητο «φύλλο και φτερό» ενώ επιπρόσθετα θα ζητήσουν τη βοήθεια ένος γενετιστή ώστε να γίνει μια προσπάθεια να βρεθούν περαιτέρω αποτυπώματα βιολογικού υλικού και DNA τα οποία τα οποία ενδεχομένως να αποτελέσουν περαιτέρω βασική αξία στην ταυτοποίηση των πιθανών ενόχων.

Τέλος, υπογράμμισε πως οι έρευνες δεν σταματούν ούτε από τους ίδιους αλλά ούτε και από την Εισαγγελία.

Στο σημείο μαζί με τον κ. Ταουξη βρέθηκε και ο κ. Ανδριανός Γκούρμπατσης, δικαστικός πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού, οποίος σε δήλωση του ανάφερε πως και στις δυο έκθεσεις που έχει συντάξει, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για δόλια εγκληματική ενέργεια.

Αναφερόμενος στο κομποσκοίνι που βρέθηκε στο αυτοκίνητο και συγκεκριμένα στο κάθισμα του συνοδηγού, τόνισε πως από τις έρευνες έχει αποδειχθεί ότι δεν ήταν της Ειρήνης Λαγουδη καθώς αυτό που είχε η ίδια βρέθηκε στο χέρι της.

Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, που εξετάζουν το συγκεκριμένο κομποσκοίνι και τα οποία θα τους οδηγήσουν στον ιδιοκτήτη του.

Υπενθυμίζεται πως η 44χρονη Ειρήνη Λαγουδη βρέθηκε βρέθηκε νεκρή το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της σε ένα απόμερο σημείο κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα.