Κυριακή, 22 Απριλίου 2018

ΔΕΝ αναστατώνω χωρίς λόγο είναι το πιο ωραίο εκμέκ που έχω κάνει

ΔΕΝ αναστατώνω χωρίς λόγο την ομάδα είναι το πιο ωραίο εκμέκ που έχω κάνει έβαλα τέσσερις κουταλιές μερέντα και κυριολεκτικά η γεύση του απογιωθηκεεεεε!!!!!


Εκμεκ τσουρέκι!! 

Τσουρεκι γυρω στα 400 γραμ. κομμενο σε φετες περιπου 2 εκ.
Αν ειναι σκληρο και μπαγιατικο ακομα καλυτερα
Λιγο βουτυρο

Βουτυρωνουμε λιγο το πυρεξ, στρωνουμε τις φετες τσουρεκιου χωρις κενα, τις αλειφουμε με λιγο βουτυρο και ψηνουμε αερα 180 για περιπου 10 λεπτα να ροδισουν και να τραγανισουν.
Σιροπι: 2 κουπες ζαχαρη, 2 κουπες νερο, βραζουμε 5 λεπτα και ριχνουμε καυτο σιροπι σε καυτο τσουρεκι

Κρεμα:

1,5 λιτρο γαλα
120 γραμ. ανθος αραβοσιτου βανιλια
30 γραμ. σιμιγδαλι ψιλο
200 γραμ ζαχαρη
100 γραμ. βουτυρο
Αρκετο αρωμα βανιλιας
3 αυγα

Ζεσταινουμε το γαλα ενω χτυπαμε ασπραδια μαρεγκα. Ριχνουμε. συνεχιζοντας το χτυπημα τους κροκους , ζαχαρη και τα υπολοιπα υλικα εκτος απο το βουτυρο. Ριχνουμε το μειγμα στο γαλα και ανακατευουμε μεχρι να πηξει η κρεμα. Αποσυρουμε απο τη φωτια και ριχνουμε το βουτυρο.
Στρωνουμε την κρεμα πανω απο το τσουρεκι και τελειωνουμε με σαντιγι σε ροζετες. Στολιζουμε με κερασακια και συκαλακι γλυκο και πασπαλιζουμε με φιλε αμυγδαλο.
( Σήμερα έβαλα για σαντιγη 1 ερμολ και μισό ζαχαρουχο και ο στολισμος έγινε με γλυκό κεράσι, σύκο, νερατζι και αμυγδαλο καβουρδισμενο!!!!)

Πριν βάλετε την κρέμα απλώστε 3 κουταλιές μερεντα πάνω στο τσουρέκι θα πάθετε πλάκα.

Φωτεινή Παρασκευοπουλου‎ Δημιουργίες