Σάββατο, 21 Απριλίου 2018

Παγωτό γιαούρτι με φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα.! Γίνεται εύκολα και γρήγορα!!!

Υλικά


Για το ζελέ:

1 φακελάκι ζελέ πορτοκάλι (ή ό,τι άλλο θέλετε)
200 ml καυτό νερό
200 ml παγωμένο νερό
½ λεμόνι, χυμός
1 ροδάκινο
1 τσαμπί σταφύλια χωρίς κουκούτσι
Για την κρέμα:

1 φακελάκι ζελέ πορτοκάλι
200 ml καυτό νερό
200 ml παγωμένο νερό
½ λεμόνι, χυμός
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες ή 2%)

Για το παγωτό γιαούρτι:

½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες ή 2%)
1 μικρή κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
2 κ.τ.σ. ζάχαρη άχνη
Ετοιμάζω το παγωτό γιαούρτι. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες και λίγη ζάχαρη άχνη. Προσθέτω το γιαούρτι, ξαναχτυπάω μέχρι να αναμειχθούν καλά και βάζω το μπολ στην κατάψυξη. Κάθε 1-2 ώρες το βγάζω από την κατάψυξη και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να λιώσουν οι κρύσταλλοι που έχουν εντωμεταξύ δημιουργηθεί. Ο Στέλιος Παρλιάρος, ο εθνικός μας ζαχαροπλάστης και αγαπημένος όλων, λέει ότι πρέπει να επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία έξι φορές. (Επειδή όμως είμαι λιχούδω και βιαστική το έκανα μόνο τρεις φορές και ευτυχώς βγήκε καλό).

Ετοιμάζω το ζελέ. Διαλύω το περιεχόμενο στο καυτό νερό, προσθέτω το κρύο νερό και τον χυμό του μισού λεμονιού και ρίχνω το υγρό σε φόρμα στην οποία προσθέτω επίσης ψιλοκομμένο ροδάκινο και ρόγες σταφυλιού. Βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη.

Ετοιμάζω την κρέμα. Φτιάχνω άλλη μια δόση ζελέ, ρίχνω το γιαούρτι, ανακατεύω καλά και βάζω το μπολ στο ψυγείο. Οταν παγώσει το ζελέ με τα φρούτα και σταθεροποιηθεί, ρίχνω από πάνω την κρέμα γιαουρτιού και την αφήνω μερικές ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.



Σερβίρω. Βυθίζω τη φόρμα σε μια λεκανίτσα με ζεστό νερό, ώστε να ξεκολλήσει το γλυκό από την επιφάνειά της, αναποδογυρίζω σε πιατέλα, et voilà.

photo: Κική Τριανταφύλλη