Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

Παραδοσιακή συνταγή για υπέροχη μπουγάτσα με βελούδινη κρέμα.!!

Υλικά:



300 γρ. αλεύρι
40 γρ. φρέσκο βούτυρο
150 γρ. νερό
1 πρέζα αλάτι

Κρέμα:

6 ποτηρια γαλα.
12 κουταλιες σουπας καστερ/κορν φλαουρ
18 κουταλιες σουπας ζαχαρη
2 κουταλιες σουπας βουτυρο.
λιγο ακομα βουτυρο, καβατζα για το πασαλειμα των φυλλων.
4-5 αυγα (γιατι ολα τα αυγα δεν ειναι ιδια)
λίγη κανέλλα
κανελα και αχνη για στολισμα

Εκτέλεση:

Ζεσταινουμε 5 ποτηρια γαλα στην κατσαρολα. Το γαλα δεν πρέπει να βράσει και να αφρίσει.
Στο αλλο το ποτηρι διαλύουμε καλά την κάστερ.

Σπαμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά. (ασπράδι ΚΑΙ κρόκο).

Μόλις ζεσταθεί το γάλα το βγάζουμε απο τη φωτιά. Βάζουμε το κρύο γαλα με το κορν φλαουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βάζουμε την κανέλλα. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Ριχνουμε με προσοχη τα χτυπημένα αυγά σιγά σιγά και ανακατεύουμε συνέχεια ώστε να μη γίνουν ομελέτα.

Το κρατάμε σε αισχρά… χαμηλή φωτιά μέχρι να δεσει.
Ρίχνουμε όλα μας τα υλικά μέσα στον κάδο του μίξερ και τα αναμειγνύουμε με τον γάντζο για τις ζύμες επί 10′ στη μέτρια