Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Τέλειο ψητό συκώτι !!

Υλικα


1 κιλο συκωτι μοσχαρισιο
3/4 ποτηριου ρετσινα
1/3 ποτηριου ελαιολαδο
ριγανη
αλατι

Εκτελεση

Μαρινάρισμα: Βάζετε το συκώτι σε μπολ με γάλα και το αφήνετε για τουλάχιστον 20 λεπτά. Το βγάζετε, στη συνέχεια, το σκουπίζετε καλά με χάρτινη πετσέτα και το αφήνετε στεγνό για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Ψήσιμο: Ρίχνετε ελάχιστο λάδι σε ένα τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά που ορίζετε στα ¾ της δύναμης (μέτρια προς δυνατή). Τοποθετείτε μέσα το συκώτι και ανά 1 λεπτό το γυρίζετε με λαβίδα, για συνολικά 4 έως 5 λεπτά, ανάλογα με το πόσο χοντρή είναι κομμένη η φέτα.

Για μια λεπτή φέτα, πάχους λιγότερο από 1 εκ., τα 4 λεπτά αρκούν, δηλαδή χρειάζονται 2 γυρίσματα για κάθε πλευρά. Μετά το δεύτερο γύρισμα χαμηλώνετε τη φωτιά (μέτρια προς χαμηλή).

Μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρετε σε ξύλο κοπής και το αφήνετε να «ισορροπήσει» για 2-3 λεπτά. Το κόβετε σε λεπτές φέτες, κάθετα, με κοφτερό μαχαίρι.

Σερβίρισμα: Σερβίρετε τις φέτες από το ψητό συκώτι σε ζεστό πιάτο, ρίχνοντας αλάτι (λίγο και κατά προτίμηση χοντρό), πιπέρι και ελάχιστο φρέσκο ελαιόλαδο. Συνοδεύετε με τραγανές τηγανητές πατάτες.