Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

Τα νοστιμότερα πασχαλινά κουλουράκια που έχετε δοκιμάσει!

Υλικά:


125 γρμ. βούτυρο
250 ζάχαρη
2 αυγά
1/3 φλ γάλα
1/3 φλ χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
750 γρ αλεύρι
1/2 κ.γ. σόδα του φαγητού
1 κοφτό κ.γ. μπέκιν πάουντερ
3 βανίλιες
1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
αμύγδαλα

αρωματικά:

2 κ.γ. μαχλέπι
1 κ.γ. κακουλε

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό, το ξύσμα, τη σόδα και το μπέκιν και όλα τα μπαχαρικά.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματισθεί μια μαλακιά ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Πλάθουμε κορδόνια και τα τυλίγουμε σε μικρές πλεξούδες. Αραδιάζουμε τις πλεξούδες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αλείφουμε με τον κρόκο αραιωμένο με 6 κουταλιές της σούπας νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά, στο αέρα.