Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

Μια εύκολη συνταγή γεμάτη από άρωμα ελιάς και πιπεριάς κέηκ νηστίσιμο

Υλικά συνταγής:


3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
3/4 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα νερό
1 κούπα ελιές (χωρίς κουκούτσι και κομμένες )
1 κούπα καρότα και διάφορες πιπεριές κομμένα στον τρίφτη
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
2 κ.τ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.τ. ζάχαρη
1 κ.τ. αλάτι

Πώς να το φτιάξουμε:

Διαλύουμε σε χλιαρό νερό τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, τις ελιές, το καρότο και τις πιπεριές. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα( ή ατομικά φορμάκια.) Βάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C  για  40 λεπτά περίπου.