Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

Κρήτη: Εντόπισαν νεκρό τον γιο τους 21 μέρες μετά!

Μετά από τρεις εβδομάδες βρήκαν τον νεκρό γιο τους στην Κρήτη, οι γονείς ενός 21χρονου από τη
Γερμανία, ο οποίος είχε εντοπιστεί αιμόφυρτος από κτηνοτρόφο στα Αμαριώτικα όρη (δυτικές παρυφές του Ψηλορείτη) και όλο αυτό το διάστημα παρέμενε στα αζήτητα.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η σορός του 21χρονου όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν στο νοσοκομείο το Ρεθύμνου, ενώ η αστυνομία ερευνούσε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για να καταφέρει να διασταυρώσει την ταυτότητα του νεαρού άνδρα, που μόλις που είχε προλάβει να ψελλίσει πριν ξεψυχήσει, ότι κατάγεται από τη Γερμανία και διέμενε στο Ρέθυμνο.

Οι γονείς του νεαρού ονόματι Φρανς, επικοινώνησαν το απόγευμα της Τετάρτης (από τη Γερμανία όπου βρίσκονται) ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία του επαναπατρισμού της σορού του.


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Όλα έγιναν την 1η Μαρτίου, όταν κτηνοτρόφος εντόπισε αιμόφυρτο τον νεαρό στα Αμαριώτικα.

Ο άτυχος νεαρός είχε μεταφερθεί στο κέντρο υγείας Αγίας Φωτεινής στο Αμάρι και στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου μετά και τη δεύτερη ανακοπή καρδιάς που υπέστη, υπέκυψε στα τραύματά του και την εσωτερική αιμορραγία που είχε εμφανίσει και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης.

14 ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 15 Μαρτίου, όταν ένας πυροσβέστης κατά τη διάρκεια πεζοπορίας του στον Ψηλορείτη, σε υψόμετρο 1.900 μέτρων εντόπισε το σακίδιο του 21χρονου με την ταυτότητά του, κάρτα υγείας, υπνόσακο, 1.560 ευρώ, και ένα βάζο με μέλι μεταξύ άλλων.

Η τοπική αστυνομία για δεύτερη φορά και με τα πλήρη πλέον στοιχεία του άτυχου νέου, επανήλθε προς ενημέρωση του γερμανικού προξενείου στα Χανιά, όμως και πάλι σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα, ο 21 ετών, Φρανς από τη Γερμανία, παρέμενε στα αζήτητα του νοσοκομείου Ρεθύμνου, μέχρι το απόγευμα της 21ης Μαρτίου.


Τελικά, οι γονείς του Φρανς ήρθαν σε επικοινωνία με την αστυνομία και τις προξενικές αρχές της Γερμανίας στην Κρήτη ώστε να ξεκινήσει ο επαναπατρισμός του μέσω ασφαλιστικής εταιρίας. Οι ίδιοι δε θα μεταβούν στην Κρήτη, ενώ θα κινηθεί και άλλη διαδικασία για να παραλάβουν και το σακίδιο του γιου τους με τα υπάρχοντά του.

Να αναφέρουμε τέλος, πως μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί εφικτό να βρεθεί που έμενε ο 21χρονος στο Ρέθυμνο. Οι Αρχές εικάζουν πώς δε διέμενε σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο, αλλά μάλλον σε κάποιο δωμάτιο που νοίκιασε μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να μην αναζητηθεί από κάποιον.