Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

Φτιάχνουμε σπιτικό χαλβά.!!

Yλικά


σουσάμι
1 ½ φλυτζάνι
ταχίνι
3 - 4 κουταλιές
μέλι
¾  φλυτζανιού
εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά
κακάο
3 κουταλιές


εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ σκεύος καλά όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Χωρίζουμε το χαλβά μας σε δύο μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτουμε το κακάο και ζυμώνουμε το χαλβά για να ενσωματωθεί το κακάο. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα μέλι στον χαλβά με το κακάο.

Σε μια μικρή φόρμα για κέϊκ (μακρόστενη ή στρογγυλή ή σε μικρά φορμάκια για μάφινς βάζουμε τον χαλβά και τον πιέζουμε με τα δάχτυλα να πάρει το σχήμα της φόρμας.

Μπορούμε να στρώσουμε πρώτα τον σκέτο και από πάνω αυτόν με το κακάο.

Βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Τον σερβίρουμε σε μικρά κομμάτια πασπαλισμένα με κανέλα ή ξηρούς καρπούς.