Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

Από τα πιο αγαπημένα νηστίσιμα πιάτα! Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

Συνηθισμένο φαγητό σε όλα τα νησιά .Έτσι το χταπόδι  «φτουράει» και χορταίνει. Δεν είναι πια μόνο  μεζές  αλλά γίνεται ένα νόστιμο κύριο πιάτο.


Υλικά

1 χταπόδι φρέσκο περίπου
2 ξερά κρεμμύδια
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1-2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο τριμμένο γαρύφαλλο
1 κανελοξυλο
1 κ.τ.σ. πελτέ ντομάτας
Κοφτό μακαρονάκι

Εκτέλεση

Καθαρίστε το χταπόδι, πλύντε το καλά και κόψτε το σε κομμάτια.

Βάλτε το λάδι στην κατσαρόλα σας και βάλτε το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρά για λίγα λεπτά.

Προσθέστε το χταπόδι και σοτάρετε το για λίγα λεπτά ώσπου να αλλάξει χρώμα και να κοκκινίσει.

Σβήστε με το κρασί και αφού εξατμιστεί ρίξτε τις ντομάτες και τον πελτέ.

Ανακατέψτε το φαγάκι σας και ρίξτε αρκετό νερό ώστε το χταπόδι να είναι σκεπασμένο.

Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα και δάφνη, και αφήστε το φαγητό σκεπασμένο να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι.

Μόλις το χταπόδι είναι έτοιμο, ρίξτε το κοφτό μακαρονάκι και σιγοβράστε ανακατεύοντας τακτικά.

Μόλις το ζουμάκι χυλώσει, σβήστε και σερβίρετε όσο είναι ζεστό.

Μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό καθώς σερβίρετε.

Να αφήνετε πάντα αρκετό ζουμάκι στα ζυμαρικά καθώς αυτά όσο μένουν μέσα στο ζεστό σκεύος «ρουφάνε» και λασπώνουν.