Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Μηλοπιτάκια.Φανταστικά και πεντανόστιμα!! Όποιος έχει φάει έχει τρελαθεί!!

Φανταστικά και πεντανόστιμα!! Όποιος έχει φάει έχει τρελαθεί!!! Μια δοκιμή θα πείσει και τον πιο δύσκολο.


Υλικά

Βγαίνουν 40 κομμάτια
Για τη ζύμη
1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
250 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
500 γρ φαρίνα
άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Για τη γέμιση
5 μήλα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.γ κανέλα
1/2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)

Λίγα μυστικά ακόμα

Η γέμιση πρέπει να είναι κρύα αλλιώς η ζύμη θα λιώνει.

Οδηγίες

Ετοιμάζουμε τη γέμιση,βάζουμε τα μήλα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα μήλα και να πιουν τα ζουμιά τους. Κατόπιν προσθέτουμε βανίλια, κανέλα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε απο τη φωτιά. Αν χρησιμοποιήσουμε καρύδια τα βάζουμε σε αυτό το σημείο. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει καλά.

Στο μεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκι οσο ένα καρύδι, το ανοίγουμε με τα δάχτυλα σαν μικρό δίσκο και βάζουμε μια κ.γ. γέμιση. Κλείνουμε σε πουγκάκι και τα βάζουμε στο ταψί με την ένωση απο κάτω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.