Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018

Τυλιχτη τυροπιττα με χαλλουμι και τυρια! Αγαπημένη πίτα μικρών και μεγάλων.

Η τυρόπιτα είναι η αγαπημένη πίτα μικρών και μεγάλων. Εμείς σήμερα σας έχουμε μία παραλλαγή της καθώς αντί για φέτα μπορείτε να κάνετε μίξη τριών τυριών.


ΥΛΙΚΑ:

Ζύμη
• 220 γρ. γιαούρτι
• 1 κ.γ. σόδα
• 220 γρ. φυτικό βούτυρο
•1 κιλο αλευρι
• και νερο χλιαρο οσο παρει

Γέμιση

• 200 γρ. χαλούμι τριμμένο
• 250 γρ. μυζήθρα λιωμένη με πιρούνι
• 100 γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
• λίγος δυόσμος ξερός
• 2 κ.γ. baking powder
• 3 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βάζουμε σε λεκάνη το γιαούρτι με τη σόδα και ανακατεύουμε.

2. Αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει το γιαούρτι και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να έχουμε ένα μείγμα κρεμώδες.

3. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε με τα χέρια. Βάζουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε να πετύχουμε μια ζύμη πολύ αφράτη που μόλις μετά βίας να μη κολλάει στα χέρια.

4. Σε άλλη λεκάνη βάζουμε το χαλούμι, τη μυζήθρα, τη φέτα, το δυόσμο, το baking powder και τα αυγά (αφού πρώτα τα χτυπήσουμε με ένα πιρούνι). Ανακατεύουμε καλά.

5. Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τα φύλλα. Επειδή η ζύμη είναι πολύ αφράτη, δεν την παιδεύουμε πολύ και πριν την ανοίξουμε την αλευρώνουμε καλά.

6. Ριχνεις με πινελο ελαιολαδο προσθετεις τα τυρια και τυλιγεις!!

7.Αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

8.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 40 λεπτά περίπου.