Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018

ΜΠΡΙΟΣΑΚΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΥΦΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ!!!

ΜΠΡΙΟΣΑΚΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΥΦΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ!!!


Με γεμιση σοκολάτας

Υλικά

1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
20 γρ.ξηρή μαγιά
200 γρ.ζάχαρη
2 κ.γ αλάτι
560 γρ.γάλα φρέσκο χλιαρό
120 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμ.δωμ.
2 αυγά
4 βανίλιες (παραλείψτε τες αν είναι για αλμυρή χρήση)
μαρμελά ή πραλίνα σοκολάτας

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου για ζύμωμα,ρίχνω τη ζάχαρη,βανίλιες,το γάλα,τη μαγιά τα αυγά και ανακατεύω για 1 λεπτό.

Προσθέτω το αλεύρι και ζυμώνω για 3-4 λεπτά. Ρίχνω το βούτυρο και ζυμώνω για 3-4 λεπτά ακόμα.

Βάζω τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ,σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1 και μισή ώρα.

-Μέσα στις φωτο δείχνω 2 τρόπους για να τα πλάσω ανάλογα με το σχήμα που θέλω να τους δώσω,μακρόστενα ή στρογγυλά. Κόβω κομματάκια ζύμης και ζυγίζω το κάθε ένα να είναι 70 γρ.

Τα πλάθω και τα βάζω σε ταψί με λαδόκολα σε απόσταση 3 εκ.μεταξύ τους. Τα σκεπάζω και τα αφήνω να φουσκώσουν πάλι για 30 λεπτά εως 1 ώρα.

Θα κολλήσουν μεταξύ τους,αλλά ξεκολλάνε πάλι αφού ψηθούν.Τα αλείφω με αυγό και τα ψήνω στους 180 20 με 25 λεπτά.

Αφού κρυώσουν τα γεμίζω με σύριγγα ή με ένα κορνέ με μύτη,με μαρμελά ή πραλίνα.