Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

Μια πολύ νόστιμη και ξεχωριστή και πολύ εύκολη συνταγή. Οι ντοματοκεφτεδες. Σίγουρα θα συναρπάσουν όποιον τους δοκιμάσει !!

Μια πολύ νόστιμη και ξεχωριστή και πολύ εύκολη συνταγή. Οι ντοματοκεφτεδες. Σίγουρα θα συναρπάσουν όποιον τους δοκιμάσει !!


Υλικά

400 gr. ντομάτες σφιχτές και ώριμες
180 gr. κολοκυθάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
260 gr. αλεύρι φαρίνα
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
10 φύλλα δυόσμο
6-7 φύλλα βασιλικό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τα μυρωδικά και τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Πολτοποιούμε τις μισές ντομάτες στο multi.

Βάζουμε τα λαχανικά, τα μυρωδικά σε ένα μπωλ, προσθέτουμε το αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά.

Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά και τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες στο καυτό λάδι.
Ακουμπάμε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρί.

Σερβίρονται ζεστούς τους ντοματοκεφτέδες με γιαούρτι, στο οποίο προσθέτουμε μπούκοβο ή τυροκαυτερή σαλάτα.