Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018

Απίστευτος καβγάς Μπουτάρη - Καλαφάτη για το Σκοπιανό: «Είστε χοντροκέφαλος και με διακόπτετε»! (video)

Στα «ύψη» έφτασε η αντιπαράθεση στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη.
Μπουτάρης, Καλαφάτης διασταύρωσαν τα ξίφη τους μπροστά στις κάμερες, με αφορμή το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ενοχλήθηκε γιατί ο κύριος Καλαφάτης τον διέκοπτε. «Κύριε Καλαφάτη, δεν σχολιάζετε την ώρα που μιλάω, μετά ο,τι θέλετε. Σας το έχω πει επανειλημμένα, αλλά είστε χοντροκέφαλος για να το καταλάβετε. Δεν μπορώ να σας το περιγράψω αλλιώς, φτάνει!».

Ενοχλημένος ο κύριος Καλαφάτης ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό, όπως και έκανε ο κύριος Μπουτάρης. «Ανακαλώ κύριε Καλαφάτη, αλλά αν το ξανακάνετε δεν θα το ανακαλέσω. Δεν είστε στη Βουλή, εκεί να κάνετε ό,τι θέλετε. Μην κάνετε τον χαζό. Δεν σας είπα χαζό.... Μην κάνετε, όμως το χαζό. Δεν κάνουμε διάλογο. Δεν έχετε το δικαίωμα. Δεν έχω να πω τίποτε παραπάνω», συμπλήρωσε ο Γιάννης Μπουτάρης.
Ο κ. Καλαφάτης, στη διάρκεια της τοποθέτησής του σε ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό των πεπραγμένων του 2016, αναφέρθηκε στο ονοματολογικό, εξαπολύοντας επίθεση στον κ. Μπουτάρη. «Τολμάτε να πετάτε ονόματα δημοσίως στο τραπέζι, χωρίς να έχετε έγκριση από το όργανο που πηγάζει η εξουσία σας και αυτό είναι το δημοτικό συμβούλιο», είπε χαρακτηριστικά.


Ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», απευθυνόμενος στο δήμαρχο, πρόσθεσε: «Μας λέτε ότι δεν ασκείτε εξωτερική πολιτική. Δεν έχετε ούτε τις απαραίτητες γνώσεις, ούτε και την πληροφόρηση για να ασχολείστε με αυτό το θέμα. Δεν έχετε την εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο. Είστε ακατάλληλος γι’ αυτό. Σας καλώ σε κρίσιμα θέματα να φέρεστε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην θίγεται ο Θεσσαλονικιός και να μην νιώθουν ότι πληγώνονται όλοι οι Ελληνες».

Ο κ.Μπουτάρης απαντώντας στον κ.Καλαφάτη, υποστήριξε για μία ακόμη φορά πως «ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν κάνει εξωτερική πολιτική. Ακολουθούμε την εξωτερική πολιτική της χώρας. Ο δήμος έχει μια δραστηριότητα που λέγεται «διπλωματία των πόλεων», και στόχος είναι να προσεγγίσουν οι λαοί την πόλη. Και δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να απολογούμαι για την πρόσκληση στον πρωθυπουργό των Σκοπίων να έρθει να περάσει την Πρωτοχρονιά στην πόλη, όπως χιλιάδες άλλοι τουρίστες».