Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

Λαχανοντολμαδες.!!

ΥΛΙΚΑ


1 μέτριο λάχανο
1 κιλό κιμά αναμηκτο
1 μεγάλο κρεμιδη
1 1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα
αλάτι
πιπέρι
άνηθο...

Αυγολεμονο 

3 αυγά χυμό
2 λεμόνια

εκτέλεση 

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βουτάμε το λάχανο μια από τη κάτω πλευρά μια από τη πάνω ενώ έχουμε κόψει το κοτσάνι βαθιά κάθε φορά ξένου δυο με τρία φύλλα από το λάχανο...έχουμε ζύμωση το κιμά το κρεμμύδι αλάτι πιπερι άνηθο ρύζι γεμίζουμε τα φυλλα τα τυλίγουμε τα στρονουμε στη κατσαρολα όπως βλέπετε στη φωτο στο κάτω μέρος της κατσαρόλας στρώνουμε φύλλα από το λάχανο προσοχή αυτό το φάει κολλάει στο πάτο αν δεν έχει φύλλα και αν το βάλετε σε δυνατή φωτια ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μια ώρα και 10 λεπτά τα καπακονουμε με πιάτο για να μην διαλισουν