Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

Εγκυο μητέρα που αποφάσισε να γεννήσει το άρρωστο βρέφος της ώστε να δωρίσει τα όργανά του

Η μητέρα που προκάλεσε συγκίνηση αποφασίζοντας να γεννήσει το άρρωστο βρέφος, το οποίο κυοφορούσε ώστε να δωρίσει τα όργανά του, αποκάλυψε πως το μωρό γεννήθηκε πολύ μικρό οπότε ήταν αδύνατον να σώσει ζωές. 


Έγκυος μητέρα αποφάσισε να γεννήσει το άρρωστο βρέφος της για να δωρίσει τα όργανά του Η 30χρονη Hayley Martin, όταν έκανε υπέρηχο στις 20 εβδομάδες κύησης, πληροφορήθηκε από τους γιατρούς πως το κορίτσι που κυοφορούσε -η Ava-Joy όπως την ονόμασαν με τον σύζυγό της- θα πέθαινε στη διάρκεια της γέννας ή λίγες στιγμές αργότερα. 
Ωστόσο αντί να τερματίσει την κύηση όπως την συμβούλευσαν, αποφάσισε να φτάσει μέχρι τέλους και να γεννήσει το βρέφος. Το βρέφος είχε διαγνωστεί με το Σύνδρομο Potter, το οποίο επηρεάζει την ανάπτυξη των νεφρών λόγω της έλλειψης υγρού στην μήτρα οπότε οι γονείς του αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του.     

Σύμφωνα όμως με όσα αποκάλυψε σήμερα το ζευγάρι, όταν η Ava-Joy γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου, ήταν πολύ μικρή σε μέγεθος για να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε από τα όργανά της. 

Αν και συντετριμμένοι οι δύο γονείς από την αναπάντεχη εξέλιξη, δήλωσαν πως ο ελάχιστον χρόνος που πέρασαν με την κόρη τους ήταν κάτι αλησμόνητο. Η Ava-Joy έζησε για 96 λεπτά μετά την γέννησή της και σε αυτό το διάστημα φέρεται να έκλαψε, να κουνήθηκε και να κράτησε το δάχτυλο της μητέρας της.     

«Όταν διαπιστώσαμε πως της λείπουν 55 γραμμάρια νιώσαμε συντετριμμένοι. Δεν ήταν ο μοναδικός λόγος που συνεχίσαμε την εγκυμοσύνη αλλά θα ήταν υπέροχο να μπορούσε να είχε βοηθήσει ένα άλλο παιδί. Σχεδιάζω να δωρίσω έναν νεφρό προς τιμήν της», δήλωσε η μητέρα της. 

Όπως λέει, αν και γνώριζαν εξαρχής το αποτέλεσμα, η απώλεια ενός παιδιού είναι πολύ δύσκολο πράγμα ακόμη κι αν είσαι προετοιμασμένος.   «Κάθε μέρα περιμένεις να ξυπνήσει από τον χειρότερο εφιάλτη σου και δεν ξυπνάς. Αλλά αυτά τα 96 λεπτά που ήταν ζωντανή ήταν τα καλύτερα της ζωής μας.

Θα το έκανα ξανά όλο από την αρχή. Δεν θα άλλαζα αυτά τα 96 λεπτά για τίποτα στον κόσμο. Η Ava άγγιξε περισσότερες ζωές σε αυτά τα λεπτά από ό,τι εγώ σε 96 χρόνια», καταλήγει η 30χρονη Hayley.