Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

Μια συνταγή από τον μετρ της ζαχαροπλαστικής που θα σας ξετρελάνει! Σου με κραμπλ σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ


 για τα Σου

125 γρ. γάλα
125 γρ. νερό
110 γρ. βούτυρο
5 γρ. αλάτι (1 πρέζα)
5 γρ. ζάχαρη (1 πρέζα)
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά

ΥΛΙΚΑ

 για το Κραμπλ

100 γρ. βούτυρο παγωμένο
120 γρ. μαύρη ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
20 γρ. κακάο

ΥΛΙΚΑ 

για τη γέμιση

500 γρ. φρέσκο γάλα
150 γρ. έτοιμη καραμέλα
50 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
3 κρόκοι αυγού
50 γρ. κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, με το νερό, το βούτυρο και το αλάτι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Μόλις το γάλα αρχίσει να βράζει, το προσθέτουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί ένα σφιχτό μείγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να κρυώσει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και μαλακιά ζύμη. Για το κραμπλ ζυμώνουμε το αλεύρι, το κακάο, τη καστανή ζάχαρη και το βούτυρο. Ανοίγουμε τη ζύμη του κραμπλ σε λεπτό φύλλο.

Με ένα κορνέ κόβουμε μικρά σου επάνω σε μια λαδόκολλα. Με ένα κουπ πατ κόβουμε το κραμπλ στο μέγεθος του σου και το καλύπτουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο-200οC για 25 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να στεγνώσουν. Για τη γέμιση βάζουμε το γάλα μαζί με την καραμέλα σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε στη φωτιά. Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και προσθέτουμε τα αυγά.

Πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε με το σύρμα ή το μίξερ για να πετύχουμε μία λεία υφή. Κόβουμε στη μέση τα σου και τα γεμίζουμε.