Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Κραυγή αγωνίας από τη μητέρα της Ανθής Λινάρδου! «Δέχομαι απειλές ότι... »

Δύο χρόνια μετά από την άγρια δολοφονία της κόρης της, η μητέρα της Ανθής Λινάρδου, που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της καταγγέλλει ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής της.


Όπως είπε στο kozanilife εδώ και καιρό γνώριζε για φήμες που διαρρέονται και είχαν φτάσει στα αυτιά της ότι σχεδιάζεται κάτι κακό για την ίδια.

«Μου είχαν μεταφέρει διάφοροι άνθρωποι από το Βελβεντό ότι υπάρχουν φήμες ότι θα μου κάνουν κακό και αυτό σχεδιάζεται μέσα στις φυλακές. Μάλιστα το καλοκαίρι φημολογούνταν ότι η μεταγωγή του έγινε ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο» είπε και πρόσθεσε:


«Τον Μάιο αν θυμάμαι καλά, την ώρα που άφησα τα παιδιά στο σχολείο τους, άνοιξε κάποιος άγνωστος την πόρτα του αυτοκινήτου και μου είπε: “Δεν με γνωρίζετε, εγώ σας γνωρίζω… Να προσέχετε, διατρέχετε κίνδυνο… Σχεδιάζεται κάποιο κακό εναντίον σας” και έφυγε, δεν πρόλαβα να αντιδράσω και να πω κάτι. Μετά από λίγο με κάλεσαν στη ΓΑΔΑ, όπου και πάλι δεν με ενημέρωσαν για ποιο λόγο ακριβώς βρισκόμουν εκεί, αλλά πλέον είχα καταλάβει περί τίνος πρόκειται, αφού ό,τι με είχαν ρωτήσει αφορούσε το αν φοβάμαι και το αν δέχομαι απειλές».

Η μητέρα της Ανθής Λινάρδου αποκάλυψε ακόμα ότι δέχεται κλήσεις στο κινητό της τηλέφωνο από απόκρυψη στις οποίες δεν απαντά.

«Συνδέοντας όλα τα κομμάτια, μπορώ να πω ότι στο παρελθόν το πρώτο διάστημα, είχα αντιληφθεί αποδεδειγμένα κάποιον κάτω από σπίτι μου να με παρακολουθεί. Κατατέθηκαν στο πρωτόδικο δικαστήριο κάποιες φωτογραφίες από το σπίτι μου, από τους χώρους που κινούμαι. Αυτό με κάνει να ανησυχώ περισσότερο για το μέχρι που μπορούν να φτάσουν», τόνισε και συνέχισε:

«Σίγουρα υπάρχει από την πρώτη στιγμή ένας ενεργός φόβος. Περπατάω στο δρόμο και κοιτάζω μονίμως πίσω μου. Ο φόβος μου δε έγινε μεγαλύτερος όταν έπεσε στην αντίληψη μου ότι με παρακολουθούσαν κάτω από το σπίτι μου και φυσικά όταν έμαθα χθες στο δικαστήριο, ότι όλα αυτά που φημολογούνταν τόσο καιρό, είναι η κατηγορία που βαρύνει τον πρώην γαμπρό μου. Όμως ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι τα παιδιά, μη μου αρπάξουν κάποιο παιδί για να με βγάλουν ακατάλληλη. Δόθηκε μία λυσσαλέα μάχη για την επιμέλεια των παιδιών όπως θυμάστε. Σκεφτείτε μονάχα να μην είχε βρεθεί το παιδί μου από την αστυνομία που λειτούργησε τόσο άψογα και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Με ποιον θα ζούσαν τα εγγόνια μου σήμερα; Με το δολοφόνο της μητέρας τους;» αναρωτιέται.

Αναφερόμενη στην ψυχολογική κατάσταση των παιδιών η μητέρα της Ανθής Λινάρδου τόνισε ότι είναι καλή, χάρη στην ψυχολογική υποστήριξη που δέχονται.«Είναι άριστοι μαθητές, με πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες, βέβαια σε βαθμό που να μην τα επιβαρύνουν. Έχουν προσαρμοστεί πλήρως και στο κοινωνικό και στο σχολικό τους περιβάλλον και είναι ισορροπημένα. Όπως αντιλαμβάνεστε έχουμε να διαχειριστούμε το πένθος των παιδιών. Έχουμε ένα δύσκολο δρόμο μπροστά μας, ας μη γελιόμαστε.

Τα παιδιά έχουν μεγάλα τραύματα, έχει δολοφονηθεί η μητέρα τους, ένα βαρύ πένθος από μόνο του και επιπρόσθετα πρέπει να δεχτούν ότι αυτό διαπράχθηκε από τον πατέρα τους. Ευτυχώς είμαστε πολύ δεμένοι και γίνεται πολύ καλή δουλειά, φυσικά και εγώ δέχομαι ψυχολογική υποστήριξη έτσι ώστε να το διαχειριστώ σωστά, είναι δεδομένο ότι μόνο η καλή πρόθεση δεν αρκεί, εδώ χρειάζεται διαρκή παρέμβαση ειδικών.

Η παρουσία μου τους προσφέρει ηρεμία, κάθε φορά που πρόκειται να λείψω για δικαστήριο ταράζονται, δεν θέλουν να λείπω. Μάλιστα την τελευταία φορά, προχθές με ρώτησαν γεμάτα αγωνία: “Γιαγιά, μην μπεις και εσύ στη φυλακή. Θα γυρίσεις;” Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι σενάρια κάνει ένα παιδί. Φυσικά τα καθησύχασα και τους εξήγησα ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση», είπε.

Όπως είπε τα παιδιά γνωρίζουν όλη την αλήθεια γι’ αυτό που συνέβη στη μητέρα τους και τόνισε ότι περιμένει από το δικαστήριο που θα γίνει στις 9 Μαΐου να πάρει τη σωστή απόφαση και να την προστατέψει.