Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

Μοναδική συνταγή σιροπιαστου σοκολατόπιτας,Είναι εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή!

Υλικά : 


1 βιτάμ
5 αυγά
2 κούπες ζάχαρη (450γρ.)
1 κουβερτούρα
1 ½ κούπα αλεύρι (190 γρ.)
1 μπέικιν πάουντερ
 2-3 κουτ. σούπας νερό
5 κουτ. σούπας κακάο
1 βανίλια

Για το σιρόπι  

2 κούπες νερό (500ml)
1 ½ κούπα ζάχαρη (335 γρ.)
Χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση : 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 °C. Βουτυρώνουμε ένα στρόγγυλο ταψί διαμέτρου 28 εκ. και προσθέτουμε λίγο κοσκινισμένο αλεύρι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βιτάμ να λιώσει και προσθέτουμε την μία κούπα ζάχαρη, το κακάο που το έχουμε δουλέψει με τις κουταλιές νερό να το κάνουμε σαν πάστα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να λιώσει η κουβερτούρα. Μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε πάλι στη φωτιά (χαμηλή θερμοκρασία) το κατσαρολάκι για να βοηθήσουμε να λιώσει η κουβερτούρα

Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς το μείγμα για να αποφύγουμε να «κόψουν» τα αυγά και προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους που τους έχουμε χτυπήσει από πριν σε ένα μπολ.

Από το μείγμα που φτιάξαμε κρατάμε μία κούπα στην άκρη για το γλάσο της σοκολατόπιτας στο τέλος. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα
και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας το ελαφρά. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι κοκκινισμένο με το μπέικιν και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά περίπου.Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μία μικρή κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά από την ώρα που ξεκινάει ο βρασμός.

Τρυπάμε την σοκολατόπιτα σε όλη της την επιφάνεια με ένα πιρούνι ή οδοντογλυφίδα.

Περιχύνουμε το ζεστό σιρόπι  σιγά σιγά στην κρύα σοκολατόπιτα και περιμένουμε να το απορροφήσει. Το γλάσο που κρατήσαμε στην αρχή από το 1ο μείγμα στην άκρη, το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε μέχρι να έχει μια βελούδινη υφή (εναλλακτικά το ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων).
Αν δε ξεφορμάρουμε την σοκολατόπιτα την γλασάρουμε χλιαρή μέσα στο ταψί με το ζεστό γλάσο και το αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσει! Το κόβουμε σε κομμάτια και το απολαμβάνουμε!