Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

Μητέρα άφησε το βρέφος της να καεί! Γιατί έσωσε τα άλλα της δύο παιδιά αλλά όχι το μωρό;

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης στην οδό Αριστομένους 85 στην πλατεία Αττικής αφού ένα μωρό 14 μηνών βρέθηκε μόνο του σε φλεγόμενο διαμέρισμα δευτέρου ορόφου.


Ήταν 1:58 όταν ενημερώθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία πως έχει ξεσπάσει πυρκαγιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος. Ωστόσο οι πυροσβέστες φτάνοντας στο σημείο αντίκρισαν μόνο του, μέσα σε κούνια, ένα μωρό μόλις 14 μηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα ελληνικής καταγωγής, η οποία έχει άλλα δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας 3 και 4 ετών, φέρεται να έβγαλε το αγοράκι και το κοριτσάκι από το διαμέρισμα και να άφησε το μωρό, όπως αναφέρουν ένοικοι της πολυκατοικίας, μέσα στο φλεγόμενο υπνοδωμάτιο.


Η ίδια η μητέρα φέρεται να έχει πει ότι δεν βρισκόταν στην περιοχή την στιγμή που έφτασε η πυροσβεστική υπηρεσία γιατί πήγε τα δύο παιδιά της σε συγγενικό της σπίτι.

Να σημειωθεί ακόμη πως γείτονες φέρονται να ειδοποίησαν την πυροσβεστική υπηρεσία και όχι η μητέρα των ανήλικων παιδιών.


Σύμφωνα με μαρτυρίες ενοίκων η γυναίκα φέρεται να ήταν ιδιαίτερα απόμακρη ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε αναστατώσει την πολυκατοικία. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως πολλές φορές γείτονες διαμαρτύρονταν ότι τους ενοχλούσε σε ώρες κοινής ησυχίας.
Η αστυνομία διενεργεί έρευνα σε συνεργασία με τον εισαγγελέα ανηλίκων προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.


Το μωρό νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία διασωληνωμένο, με μηχανική υποστήριξη αναπνοής και αιμοδυναμικά ασταθές. Η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη καθώς έχει εισπνεύσει καπνό επί πολύ ώρα ενώ τα εγκαύματα πρώτου βαθμού που φέρει στο κορμάκι του είναι μικρής έκτασης σε πρόσωπο, χέρια και πόδια και δεν εμπνέουν ανησυχία στους γιατρούς.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως γείτονες καταγγέλλουν πως η γυναίκα συνήθιζε να αφήνει μόνα τους τα τρία παιδιά στο διαμέρισμα.

Σε βάρος της γυναίκας σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.