Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018

Το ψωμί της μαϊμούς Μια ιδιαίτερη και νοστιμότατη συνταγή που έφτιαξε ο Άκης.

Το ψωμί της μαϊμούς Μια ιδιαίτερη και νοστιμότατη συνταγή που έφτιαξε ο Άκης.


Μια ιδιαίτερη συνταγή που έφτιαξε  ο Άκης. Γλυκιά ζύμη σε μπαλίτσες με ζάχαρη και κανέλα. θυμίζει λίγο τα αγαπημένα μας donuts με κανέλα..Αξίζει να τη δοκιμάσετε!

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1 φακελάκι μαγιά (ξηρή)
250 γρ. γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
75 γρ. ζάχαρη λευκή
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα βανίλια
1 αυγό
60 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
500 γρ. αλέυρι
1 κ.γ κανέλα

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

100 γρ. ζάχαρη λευκή
50 γρ. ζάχαρη μαύρη
60 γρ. βούτυρο
1 κ.γ κανέλα

Οδηγίες

Από τα υλικά της ζύμης χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αυγό και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.

Σε ένα άλλο σκεύος, ανακατεύουμε το γάλα με τη μαγιά (προσέχουμε το γάλα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου).

Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά στο μίξερ όπου έχουμε χτυπήσει τα υπόλοιπα υλικά (στο βήμα  και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Αντικαθιστούμε το σύρμα του μίξερ με το γάντζο και ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι. Αν το αυγό που χρησιμοποιήσαμε είναι μεγάλο, θα χρειαστούμε λίγο παραπάνω αλεύρι. Θέλουμε η ζύμη να βγαίνει ενιαία από το μίξερ χωρίς να κολλάει.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου.
Από τα υλικά για το τελείωμα βάζουμε σε ένα πιάτο το βούτυρο λιωμένο και σε ένα άλλο ανακατεύουμε τις ζάχαρες με την κανέλα.

Πλάθουμε μπαλάκια από τη ζύμη, τα οποία και βουτάμε διαδοχικά στο βούτυρο και στο πιάτο με τις ζάχαρες και την κανέλα.

Στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε φόρμα για κέικ. (κατά προτίμηση βαθιά)
Όταν η φόρμα γεμίσει, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά.
Τέλος, ψήνουμε στο αέρα στους 160 βαθμούς για 30-40 λεπτά.