Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018

Μία εξαιρετική συνταγή. Σπετσοφάι με κεφτεδάκια


Υλικά


4 άτομα
2 κιλά μελιτζάνες σε φέτες
1 κιλό πράσινες πιπεριές κομμένες και αυτές σε φέτες
1/2 κούπα λάδι
2 κιλά φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
κεφτεδάκια από μισό κιλό κιμά, όπως τα φτιάχνει η κάθε νοικοκυρά (εάν δεν έχετε ήδη κάποια συνταγή δοκιμάστε τα ζουμερά κεφτεδάκια που σας προτείνω σε άλλη συνταγή)
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι

Οδηγίες


Ξεπικρίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες σε σουρωτήρι με αλάτι για μισή ώρα, ξεβγάζουμε, στίβουμε καλά και αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα της ντομάτας με το λάδι και λίγο αλάτι. Την αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει.

Ταυτόχρονα τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα κεφτεδάκια (με αυτή τη σειρά κατά προτίμηση).

Λίγο πριν σβήσουμε το μάτι με τη σάλτσα ρίχνουμε μέσα τα τηγανισμένα κεφτεδάκια να πάρουν μια βράση.

Λίγα μυστικά .

Για το σερβίρισμα τυλίξετε μία φέτα πιπεριάς και μία μελιτζάνας μαζί σε ρολό. Βάλτε όσα ρολά επιθυμείτε σε κάθε μερίδα ή σε μια πιατέλα.

Προσθέστε κεφτεδάκια και ρίξτε σάλτσα να πάει και στα λαχανικά. Συνοδέψτε με φρέσκια δροσερή σαλάτα εποχής! Καλές Μαγειρικές!