Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

Γεμιστό ρολό χοιρινό με πατάτες !!

Υλικά


3 κιλα λαπα χοιρινη ανοιγμένη
2 ντοματες κομμενες σε χοντρες ροδελες
6-7 ολοκληρες σκελιδες σκορδο
4 πιπεριές κομμένες
Τυρι φετα κομμενη σε φετες
Διαφορα κιτρινα τυρια πικαντικα
Αλατι
Πιπερι
Ριγανη
5 μεγάλες πατάτες
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Χυμό από ένα λεμόνι

Διαδικασία

Αρχικά πλένουμε το κρέας πολύ καλά και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.


Στη συνέχεια απλώνουμε μία λαδόκολλα, βάζουμε το κρέας, πασπαλίζουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, στο κέντρο βάζουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τα τυριά και τις πιπεριές.


Μόλις το γεμίσουμε το διπλώνουμε με προσοχή σε ρόλό, το ράβουμε με τη σακοράφα καλά ώστε να μην μείνει κανένα κενό, το βάζουμε στη γάστρα και ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό.


Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε, τις τοποθετούμε σε ένα μπωλ, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τη μουστάρδα και ανακάτευουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.

Τέλος τοποθετούμε στον πορθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, μόλις πάρει βράση 1ώρα προσθέτουμε τις πατάτες, το χαμηλώνουμε στους 160-170 βαθμούς, ψηνουμε για 3 ώρες, το γυρνάμε κάθε τόσο και λίγο πριν είναι έτοιμο να βγει ανοίγουμε το καπάκι για να ξεροψηθεί το κρέας και οι πατάτες.