Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017

ΜΠΡΟΚΟΛΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά 


1 μέτριο μπρόκολο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 αυγά
200 ml ελαιόλαδο
150 γραμμάρια κεφαλοτύρι
3 καρότα περασμένα στον τρίφτη
τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το μπρόκολο μέχρι να γίνει τρυφερό, μόλις είναι έτοιμο το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μπρόκολο, το κρεμμύδι, τα αυγά, τα καρότα, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε την φρυγανιά (όση χρειαστεί)  μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο και σταθερό μίγμα. Αλατοπιπερώνουμε, το σκεπάζουμε και το βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο ώστε να ομογενοποιηθεί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς, πλάθουμε και τοποθετούμε τους κεφτέδες μας σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Συνοδεύονται με πουρέ πατάτας.