Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

Φανταστική μοναδική και ιδιαίτερη σαλατομακαρονάδα του ΣΕΦ

Μακαρονάδα του σεφ


1/2 πακέτο πέννες ολικής
100 γρ. Αλλαντικό (πάριζα ή γαλοπούλα)
100 γρ. τυρί κασέρι
2 βραστά αυγά
1/2 ντομάτα
2 κουταλιές κέτσαπ
4 κουταλιές μαγιονέζα

Για τη μαγιονέζα

2 μικρούς κροκους αυγων
150 ml ελαιόλαδο
150 ml ηλιέλαιο
1 κουταλάκι μουσταρδα
2-3 σταγονες λεμονι
1/4 κουταλάκι αλάτι
Φρσκοτριμμένο πιπέρι Μπαχάρ

Εκτέλεση:

Βράζεις τα ζυμαρικά. Σε βραστό νερό βάζεις τα ωμά αυγά για 1 λεπτό για να παστεριωθούν και τα βάζεις αμέσως σε κρύο.

Παίρνεις τους κρόκους και τους βάζεις σε ένα μπολ. Χτυπάς τους δύο κρόκους, βάζεις μουστάρδα και τα χτυπάς, και σιγά σιγά προσθέτεις το λάδι. Ξεκινάς με το ελαιόλαδο και μετά το ηλιέλαιο. Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και ξύδι βαλσαμικό λευκό, 2-3 σταγόνες λεμόνι.

Προσθέτεις την κέτσαπ και ανακατεύεις. Ρίχνεις τα ζυμαρικά, το ζαμπόν, το τυρί. Ανακατεύεις. Σερβίρεις με κομμάτια αυγό και ντομάτας.