Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017

Κοτόπουλο με δαμάσκηνα και μέλι!

Υλικά


1 κοτόπουλο Νιτσιάκος σε μερίδες ή μπουτάκια (1 για κάθε άτομο)
1 δόση κρόκο Κοζάνης
½ κουτ. σούπας κανέλα
1 ξύλο κανέλας
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
250γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα, απύρηνα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας μέλι
100γρ. αμύγδαλα ολόκληρα
1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σε τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα αμύγδαλα. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε στην άκρη.

Σε χαμηλή κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Αλατίζετε, ρίχνετε το ξύλο κανέλας και την κανέλα σε σκόνη.

Διαλύετε το σαφράν σε ένα ποτήρι νερό και το προσθέτετε στο κοτόπουλο. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί. Ρίχνετε το μέλι και ανακατεύετε.

Προσθέτετε τα δαμάσκηνα και σιγομαγειρεύετε για άλλα 10 λεπτά.

Σερβίρετε το κοτόπουλο πάνω σε λευκό ρύζι μπασμάτι και πάνω του σκορπάτε τα αμύγδαλα.