Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

Φρίκη: Έφυγαν να ζήσουν τον έρωτά τους, τους κυνήγησαν οι συγγενείς και τους στραγγάλισαν!

Αποτεφρώθηκαν στο Καράτσι τα πτώματα ενός άνδρα και μίας γυναίκας, θύματα ενός
«εγκλήματος τιμής» αφού έφυγαν για να ζήσουν μαζί χωρίς να έχουν τη συγκατάθεση των οικογενειών τους, έγινε γνωστό σήμερα από συγκλίνουσες πηγές.


Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχουν συλληφθεί σε σχέση με τη διπλή αυτή ανθρωποκτονία, μεταξύ των οποίων ο πατέρας του νεαρού άνδρα, αλλά πολλοί εξακολουθούν να διαφεύγουν, σύμφωνα με την αστυνομία.


Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοίκιαζε το νεαρό ζευγάρι είχε ενημερώσει τις δυνάμεις ασφαλείας για την εξαφάνισή τους, αφού δεν τους είχε δει για τρεις συνεχόμενες ημέρες. Όταν επέστρεψε στο σπίτι ανακάλυψε ίχνη αίματος.
«Η νεκροψία έδειξε ότι το ζευγάρι στραγγαλίστηκε», δήλωσε ο γιατρός Ροχίνα Χάσαν. Στη συνέχεια οι σοροί τους τοποθετήθηκαν σε σακούλες απορριμμάτων και θάφτηκαν σε ένα νεκροταφείο, σε ξεχωριστούς τάφους, χωρίς να γίνει τελετή ή προσευχές.

«Οι δύο σκοτώθηκαν στο όνομα της τιμής», σχολίασε ο αξιωματικός της αστυνομίας Κάσιμ Χαμίντ. Σύμφωνα με τις έρευνες, το ζευγάρι σκότωσαν πολλοί συγγενείς τους.«Ερευνούμε αν την εκτέλεσή τους είχε ζητήσει μια ζίργκα», ένα παραδοσιακό τοπικό συμβούλιο, δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Αμπίντ Μπαλόχ στους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν, έναν ανεξάρτητο οργανισμό, τουλάχιστον 280 «εγκλήματα τιμής» (κυρίως εναντίον γυναικών) διαπράχθηκαν από τον Οκτώβριο του 2016 ως τον Ιούνιο του 2017. Ένας αριθμός που προφανώς είναι μικρότερος από τον πραγματικό.


Οι δράστες των εγκλημάτων αυτών σπάνια τιμωρούνται, με τις οικογένειες των θυμάτων να μπορούν να συγχωρήσουν τους δολοφόνους, που είναι συχνά συγγενείς τους, αν τους καταβάλουν ένα ποσό, βάσει του ισλαμικού νόμου.

Ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το 2016 είχε στόχο να σταματήσει την πρακτική αυτή, όμως οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι «τίποτα δεν έχει αλλάξει».