Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017

Εχω μια πολυ ωραία συνταγή για κέρασμα. Δεν ειναι ακριβώς τρουφακια, δεν ειναι σοκολατάκια, δεν ειναι πραλινες, αλλά κατι… ενδιάμεσο!

Μιας και ο χρόνος μας είναι περιορισμένος τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων, πρέπει να γνωρίζουμε μερικές συνταγές οι οποίες μπορούν εύκολα και γρήγορα να ευχαριστήσουν τα πλήθη.
Τα τρουφάκια  που κάναμε για σας κάνουν ακριβώς αυτό, δημιουργούν μικρές εκρήξεις απόλαυσης στο στόμα σας, τόσο απλά.

Συστατικά:

200 γρ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
200 γρ. αμύγδαλο ή φουντούκι
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 ml ρούμι, κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας σας
αμύγδαλο ή φουντούκι σκόνη ή σουσάμι ή ό,τι άλλο θέλετε για το γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα στο ρούμι για 1 ώρα (μέχρι μία μέρα).Ο χρόνος εξαρτάται και από τα ίδια τα δαμάσκηνα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.

1. Απλώνουμε τα αμύγδαλα ή φουντούκια σε ένα ταψί και καβουρδίζουμε για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντάς τα πού και πού για να μην καούν.

2. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα.

3. Βάζουμε τα δαμάσκηνα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

4. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων) και ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει,

6. Παίρνουμε με ένα κουταλάκι λίγο από το μείγμα στο χέρι μας και φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες, σε μέγεθος ενός μεγάλου φουντουκιού.

7. Απλώνουμε σκόνη αμυγδάλου, σκόνη φουντουκιού ή σουσάμι σε ένα πιάτο και κυλάμε πάνω κάθε τρουφάκι για να καλυφτεί παντού εξωτερικά.

8. Βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο να σφίξουν.