Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Τα πιο γρηγορα και τα πιο ευκολα μηλοπιτακια που εχετε φτιαξει.

Υλικά:


12 ψωμί του τοστ
3 μικρά μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
2 κ.σ φυτική μαργαρίνη ή λάδι καρύδας
4 κ.σ ζάχαρη
Λίγη κανέλα
Λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
Λίγη μαργαρίνη για άλειμμα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Παρασκευή::

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το μαργαρίνη προσθέτουμε τα μήλα και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά

Προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη
Αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε κανέλα και γαρύφαλλο και αφήνουμε στην άκρη
Κόβουμε την κόρα από το ψωμί του τοστ, ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε φέτα να λεπτύνει, βάζουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό

Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα ταψάκι, τα αλείφουμε με λίγο λιωμένο μαργαρίνη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
Βάζουμε τα μηλοπιτάκια σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Συμβουλές: 

Μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλα φρούτα εκτός απο μήλο, όπως αχλάδια.