Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Βόμβα: Συνελήφθη Ελληνίδα μοντέλο στο αεροδρόμιο, με κοκαΐνη αξίας $2,4 εκτ!

Νεαρό μοντέλο συνελήφθη από τελωνειακούς στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με κοκαΐνη, αξίας $2,4εκτ. Πρόκειται για την τέταρτη σύλληψη γυναίκας, μέσα σε μια εβδομάδα.


Μοντέλο ηλικίας 19ετων, Ελληνικής υπηκοότητας συνελήφθη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ τη Δευτέρα (20/11) προερχόμενη από Αιθιοπία, σε δειγματοληπτικό ελεγχο, κι εντοπίσθηκε να μεταφέρει σε κρύπτη της χειραποσκευής της, κοκαΐνη βάρους 2,6 κιλών, με την αξία του ναρκωτικού να υπολογίζεται σε $2,4 εκτ.

Το νεαρό μοντέλο από την Ελλάδα, συνελήφθη να μεταφέρει ποσότητα 2.6kg κοκαΐνης. Photo: ISD
Το νεαρό μοντέλο σύμφωνα με τη South China Morning Post, είναι η τέταρτη γυναίκα που επισκέπτεται τη χώρα και συλλαμβάνεται από τους τελωνειακούς υπαλλήλους του αεροδρομίου, μέσα στην εβδομάδα, καθώς επιχείρησαν να εισάγουν κοκαΐνη. Οι τελωνειακοί υπάλληλοι συνέλαβαν την περασμένη Τρίτης (14/11) και Παρασκευή (17/11), επίσης τρεις γυναίκες, στο αεροδρόμιο και κατέσχεσαν ποσότητα κοκαΐνης ύψους $5εκτ.

«Πιστεύουμε ότι τα κατασχεθέντα ναρκωτικά επρόκειτο να δοσυεθκυν στην εγχώρια διακίνηση. Είναι πιθανό οι έμποροι ναρκωτικών να προσπαθούν να αποθηκεύσουν παράνομα ναρκωτικά πριν από την εορταστική περίοδο», ανέφερε πηγή με γνώση της έρευνας. Η ίδια πηγή συμπλήρωσε ότι οι τελωνειακοί υπάλληλοι εξακολουθούν να ερευνούν εάν οι τέσσερις γυναίκες προσελήφθησαν από το ίδιο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών για να εισάγουν την κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ.

Η τελευταία κατάσχεση έγινε όταν η 19χρονη γυναίκα έφθασε τη Δευτέρα από την Αιθιοπία και επελέγη για επιθεώρηση ρουτίνας στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με το Τμήμα Τελωνείων και Μεταφορών, το Ελληνίδα, αντιμετωπίζει κατηγορίες για διακίνηση και εμπορία επικίνδυνου ναρκωτικού και θα οδηγηθεί στο Δικαστήριο του Δυτικού Κολονιού την Τετάρτη (22/11)

Στο Χονγκ Κονγκ, το αδίκημα της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών επιφέρει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης και πρόστιμο ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ σύμφωνα με τη Διακήρυξη Επικίνδυνων Ναρκωτικών.


Την περασμένη Παρασκευή (17/11), συνελήφθη στο Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, γυναίκα, 52 ετών, προερχόμενη από το Περού μέσω των Κάτω Χωρών καθώς σε έλεγχο εντοπίσθηκε να μεταφέρει 2,5 κιλά κοκαΐνης σε 180 προφυλακτικά μέσα στο σώμα της. Η ποσότητα του ναρκωτικού στο «δρομο» της εγχώριας «αγοράς» αποτιμάται στα ΗΚ2,3 εκτ.

Οι Αξιωματικοί, δήλωσαν ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη εγχώρια διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών με μεταφορείς ανθρώπους, η οποια εντοπίσθηκε από τα τελωνεία για το 2017 .

Την προηγούμενη ημέρα, ειχε αφιχθεί γυναίκα, 24 ετών, από την Τανζανία μέσω Αιθιοπίας και συνελήφθη στο αεροδρόμιο καθώς μετέφερε 2 κιλά κοκαΐνης αξίας $1,88εκτ, σε κρύπτη των αποσκευών της.

Σε ξεχωριστή υπόθεση την Τρίτη (14/11), οι τελωνειακοί υπάλληλοι του αεροδρομίου συνέλαβαν επίσης 48άχρονη γυναίκα επιβάτη πτήσης από την Τανζανία μέσω της Αιθιοπίας για τη μεταφορά 1kg κοκαΐνης σε 70 πακέτα στο σώμα της.

Σύμφωνα με την πηγή ενημέρωσης, οι διακινητές χρησιμοποίησαν διαφορετικές μεθόδους απόκρυψης και διακίνησης στα λαθρεμπορικά δίκτυα, για να αποφύγουν την ανίχνευση.

Σύμφωνα με επίσημες στατιστικές, οι τοπικές αρχές κατέσχεσαν περισσότερο από 1 τόνο παράνομων ναρκωτικών συνολικά στην πόλη κατά τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους (2017) δηλαδή κατά 7,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό έτος. Ωστόσο, οι κατασχέσεις δισκίων έκστασης αυξήθηκαν ραγδαία σε 2.643 τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους (2017), από 93 για την ίδια περίοδο πέρυσι.