Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017

Πανικός στον Καναδά: Φορτηγό με σημαία του ISIS επιχείρησε να «θερίσει» πεζούς (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκάδες νεκρούς ήθελε ο οδηγός του φορτηγού που προσπάθησε να «θερίσει» πεζούς στην πόλη
Έντμοντον του Καναδά το βράδυ του Σαββάτου, αλλά «κατάφερε» να πέσει πάνω σε περιπολικό της αστυνομίας.Τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Νωρίτερα είχε επιτεθεί σε αστυνομικό με μαχαίρι, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.Βγαίνοντας από το αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο τράπηκε σε φυγή, αλλά συνελήφθη μετά από ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν οι αστυνομικοί.

Μέσα στο κάθισμα του φορτηγού που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση βρέθηκε σημαία του ISIS.

Η αστυνομία χαρακτήρισε «τρομοκρατική επίθεση» το περιστατικό, καθώς όλα δείχνουν ότι ήταν οργανωμένο από μέλος ή υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πολλοί πεζοί γλίτωσαν από θαύμα, καθώς κατάφεραν να αποφύγουν το φορτηγό πηδώντας και τρέχοντας προς κάθε κατεύθυνση. «Έβλεπα ανθρώπους να πηδούν και από παντού. Είμαι σοκαρισμένος», δήλωσε ένας από τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο.Το λευκό φορτηγό πέρασε με μεγάλη ταχύτητα ανάμεσα σε πολλά αυτοκίνητα, χτύπησε -όχι σοβαρά- δύο πεζούς και αμέσως μετά έπεσε πάνω στο όχημα της αστυνομίας.Οι εικόνες από το σημείο μετά την επίθεση αναδεικνύουν την κατάσταση πανικού που επικράτησε...