Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

Σκορδόψωμα με τυρί μοτσαρέλα

Υλικά:


2 φλ. αλεύρι γοχ
1 κ. γλυκού baking powder
1/2 κ. γλυκού αλάτι
1/2 φλ. μαργαρίνη
3/4 φλ. γάλα
1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
3 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για πίτσα
1/2 κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και χτύπησέ τα στο μίξερ με τη μαργαρίνη μέχρι να γίνει το μείγμα σαν τρίμμα.

Πρόσθεσε σιγά- σιγά το γάλα και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί όλο.

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια άρχισε να ζυμώνεις το μείγμα μέχρι να σταματήσει να είναι κολλώδες.

Με κουπάτ για μπισκότα κόψε τη ζύμη σε περίπου 10 στρογγυλά κομμάτια με πάχος ένα εκατοστό.

Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άλειψε ελαφρώς με λάδι ένα ταψί.

Τοποθέτησε τα ζυμαράκια στο ταψί και μοίρασέ τους τη μοτσαρέλα.

Με τα δάχτυλα γύρισε τις άκρες κάθε κομματιού, ώστε να καλυφθεί το τυρί και να σχηματίσεις μπαλάκια.

Ψήσε στο φούρνο για 12 με 15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με το σκόρδο, το μείγμα μπαχαρικών και την παρμεζάνα και με ένα πινέλο άλειψε τα ψωμάκια μόλις τα βγάλεις από το φούρνο.