Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

Σήμερα φτιάξτε τυρομπουγάτσα.Μια συνταγή για μια υπέροχη και αφράτη μπουγάτσα με τυρί.

Μια συνταγή για μια υπέροχη και αφράτη μπουγάτσα με τυρί.


Υλικά συνταγής

1 πακέτο φύλλο κρούστας
500 γρ.  φέτα
500 γρ. ανθότυρο
80 γρ. βούτυρο [κατά προτίμηση 60 γρ. μαργαρίνη-20 γρ. φρέσκο αγελαδινό]
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 λίτρο φρέσκο γάλα
2 αυγά + 2 κρόκους αυγών
μια πρέζα μοσχοκάρυδο [προαιρετικά]
πιπέρι
ελαιόλαδο ή βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε σε κατσαρολίτσα, σε μέτρια φωτιά το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτετε σταδιακά/ψιχαλιστά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λ περίπου μέχρι να δέσει.

Προσθέτετε σταδιακά, λίγο λίγο και το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα με σύρμα έως ότου πήξει και έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο [προαιρετικά], ανακατεύετε και αφαιρείτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.

Θρυμματίζετε τη φέτα και το ανθότυρο με τα χέρια ή ένα πιρούνι, τη ρίχνετε στο μείγμα και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους, τα ρίχνετε στο μείγμα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Λαδώνετε ή βουτυρώνετε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και στρώνετε τα μισά φύλλα, ραντίζοντάς τα με λάδι ή βούτυρο ένα-ένα. Στρώνετε τη γέμιση της τυρόπιτας στο ταψί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω ένα-ένα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και γίνουν τραγανά τα φύλλα.