Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

Μια τέλεια συνταγή για λαζάνια με μελιτζάνες και κιμά, ένα εντυπωσιακό πιάτο, ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι!

Υλικά


250 γρ. λαζάνια
400 γρ. κιμά
1/4 κούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πούμαρο ντομάτα
1 κούπα βασιλικό
1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη
2 κουτ.σούπας χυμός από λεμόνι
1 κούπα τριμμένο τυρί

Διαδικασία

1 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

2 Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

3 Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα

 4 Προσθέτουμε τη ντομάτα και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά

5 Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε βασιλικό

 6 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

7 Βάζουμε ένα ταψί τη μελιτζάνα σε κομμάτια με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά

8 Τις βγάζουμε και ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού

9 Βάζουμε λίγη σάλτσα σε ένα πιρέξ, ρίχνουμε λίγο τυρί, τη μελιτζάνα και λαζάνια

10 Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση

11 Περιχύνουμε με τη σάλτσα κιμά και τυρί

12 Ψήνουμε για 40 με 50 λεπτά

13 Τα λαζάνια με μελιτζάνες και κιμά είναι έτοιμα!

 Συμβουλές

Σέρβιρε με σαλάτα σπανάκι!
Αν σου αρέσει μπορείς να φτιάξεις και μπεσαμέλ για τα λαζάνια!