Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

Ο αγαπημένος μας κορμός σε μία διαφορετική εκτέλεση. Κορμός με λευκή σοκολάτα, σκέτη απόλαυση!

Για το κορμό με λευκή σοκολάτα θα χρειαστείτε


200 γρ. ‏βούτυρο
200 γρ. ‏λευκή κουβερτούρα
250 γρ. ‏μπισκότα
150 γρ. ‏ζαχαρούχο γάλα
120 γρ. ‏καρύδα αποξηραμένη
50 γρ. ‏ξηρούς καρπούς αλατισμένους
150 γρ. ‏κράνμπερις αποξηραμένα
50 ml ‏λικέρ μαστίχα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ σπάτε τα μπισκότα, σε ακανόνιστα κομμάτια με τα χέρια μας, προσθέτετε την καρύδα, τα κράνμπερις, τους ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους και περιχύνετε με το λικέρ μαστίχα.

Σε μπεν μαρί λιώνετε την λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη, το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο, σε χαμηλή θερμοκρασία.
Αποσύρετε και περιχύνετε τα μπισκότα με το ζεστό μείγμα λευκής σοκολάτας.

Ανακατεύετε και μεταφέρετε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί ή σε μακρόστενη φόρμα που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Κλείνετε καλά και το αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει για 4 ώρες.

Αφήνετε 30 λεπτά εκτός ψυγείου πριν σερβίρετε.

Στον κορμό μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς αλλά και αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας.