Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

Σπιτικό εκμέκ καταίφι !!

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΤΑΐΦΙ


1/2 κιλό κανταΐφι
200 γραμ. βούτυρο αγνό ( πρόβειο )

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

800 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 ποτήρια του νερού νερό
1 βανιλίνη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΡΕΜΑ

1 1/2 κιλό γάλα
7 κρόκοι αυγών
7 κουταλιές της σούπας κοφτές σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη κρυσταλλική

ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΡΕΜΑ

250 γραμ. κρέμα σαντιγύ
250 γραμ. κρέμα μαρέγκα ( ζαχαροπλαστείου )
100 γραμ. αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρντισμένα

ΕΚΤEΛΕΣΗ

Σε μέτριο βαθύ ταψί ξάνουμε το κανταΐφι.Το περιχύνουμε με το βούτυρο καμένο και το ψήνουμε για λίγο στο φούρνο έως ότου πάρει ξανθό χρώμα.

Το αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε με καυτό το σιρόπι. Ετοιμάζουμε την πρώτη κρέμα. Χτυπάμε σε ένα μπολ τους 7 κρόκους με τη ζάχαρη.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και εναλλάξ το γάλα και το κόρν φλάουρ.Την βάζουμε σε κατσαρόλα και την βάζουμε στην φωτιά.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα, και όπως είναι καυτή τη ρίχνουμε πάνω στο κανταΐφι και την απλώνουμε να έχει παντού το ίδιο πάχος και την αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα ετοιμάζουμε την δεύτερη κρέμα.

Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγύ με λίγο γάλα ( 2 δαχτυλάκια του ποτηριού ) ώσπου να αφρατέψει. Ρίχνουμε και την μαρέγκα ανακατεύοντας τη με απαλές κινήσεις με ένα κουτάλι.Τη ρίχνουμε και αυτή μέσα στο ταψί στρώνοντας τη ισόπαχα.

Τέλος ρίχνουμε από πάνω μια βανιλίνη και το καβουρντισμένο αμύγδαλο. Το ταψί το τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες, όχι στην κατάψυξη. Καλή Επιτυχία!!!