Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017

Διπλωτάρια με μοτσαρέλα, φέτα και ντομάτα Γρήγορο και πανεύκολο

Διπλωτάρια με μοτσαρέλα, φέτα και ντομάτα Γρήγορο και πανεύκολο μεζεδάκι για την μπυρίτσα μας, για το γραφείο ή το σχολείο των παιδιών!



Σε μια συσκευασία της ζύμης κουρού Κανάκη βρήκα αυτή τη συνταγή, μου άρεσαν πολύ τα υλικά και επειδή δεν κάνουμε ποτέ νάζια όταν πρόκειται για πίτες, την δοκίμασα και σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Για 18 κομμάτια:

1 πακέτο ζύμη κουρού (2 φύλλα)
200 γρ φέτα
2 μπάλες μοτσαρέλα (έβαλα 6 μικρές)
2 μέτριες σφιχτές ντομάτες
2 κουταλάκια ξερός βασιλικός
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, τις ξεσποριάζουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια.
Λιώνουμε τη φέτα και την μοτσαρέλα.

Σε μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τις ντομάτες, τον βασιλικό, λίγο αλάτι και 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας και τα κόβουμε το καθένα σε 3 λωρίδες κάθετα και 3 οριζόντια – δηλαδή το καθένα σε 9 τετράγωνα.
Μοιράζουμε τη γέμιση στα κομμάτια της ζύμης.

Αλείφουμε με νερό τις δύο αντίθετες άκρες από κάθε κομμάτι, τις διπλώνουμε προς τα μέσα και τις πιέζουμε ελαφρά να κολλήσουν, αφήνοντας τις άλλες δύο άκρες ανοιχτές.

Τα βάζουμε σε ρηχό ταψί, αλείφουμε το πάνω μέρος με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, σε αντιστάσεις χωρίς αέρα, για 30-35 λεπτά.
Γρήγορο και πανεύκολο μεζεδάκι για την μπυρίτσα μας, για το γραφείο ή το σχολείο των παιδιών!




Νόστιμααααααα…bettyscuisine.