Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

Εκτέλεσαν τον γνωστό δικηγόρο στο κέντρο της Αθήνας

Ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε δικηγορικό γραφείο που βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού λίγο πριν τις 8 το βράδυ
και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον γνωστό ποινικολόγο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.   Οι εκτελεστές διέφυγαν ανενόχλητοι, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.   

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο κουκουλοφόρους που εισέβαλαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στα Εξάρχεια τον πυροβόλησαν δύο φορές εν ψυχρώ και εξαφανίστηκαν. 

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, γιος του αείμνηστου πρώην βουλευτή της ΝΔ Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου και αδελφός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου. 

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με σειρά σημαντικών υποθέσεων. Στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης βρίσκονται άνδρες της Αντιτρομοκρατικής για την διερεύνηση της υπόθεσης οι οποίοι εξετάζουν αυτόπτες μάρτυρες και υλικό από κάμερες. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε και ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη  Νίκο Τόσκα να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση.