Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Μια υπέροχη σαλάτα που θα σας κάνει να ξεχάσετε την χωριάτικη σαλάτα! Πρέπει να το δοκιμάσεις…

#tsoulotip: ταν πασπαλίζετε το ψωμί με ελαιόλαδο, μπορείτε να ρίξετε από πάνω λίγη φρέσκια ρίγανη και μία σκελίδα λιωμένο σκόρδο.


ΥΛΙΚΑ

1 μικρό καρβέλι ψωμί, κομμένο σε κυβάκια 7*7εκ.

2 συσκευασίες τυρί cottage

2 αγγούρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

6 ντομάτες, κομμένες στα 8

1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και έπειτα κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

50 ml. ελαιόλαδο και έξτρα για το πασπάλισμα του ψωμιού

2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

½ μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα.
2Σε ένα ταψί του φούρνου αδειάζουμε τα κυβάκια του ψωμιού τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 20’ – 25’ λεπτά μέχρι να φρυγανίσουν ελαφρώς.
3Μόλις ετοιμαστούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
4Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε, το ψωμί, το αγγούρι, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.

5Σε ένα μικρό μπολάκι χτυπάμε με το σύρμα χειρός το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
6Αδειάζουμε τη σάλτσα πάνω από τα λαχανικά και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας.
7Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το βασιλικό και ρίχνουμε κουταλιές από το τυρί cottage.
8Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.