Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Εύκολο γλύκισμα για όλες τις ώρες με μαρμελάδα και γιαούρτι

Για το γλυκό θα χρειαστείτε:


3/4 κούπας ‏ζάχαρη
1 1/2 πακέτου ‏μπισκότα θρυμματισμένα της επιλογής σας
‏μαρμελάδα της επιλογής μας
1/2 κιλό ‏στραγγιστό γιαούρτι 2%
500 γραμμάρια ‏κρέμα γάλακτος
‏ξηρούς καρπούς για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ρίχνετε τα μπισκότα στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια, σε χαμηλά ποτήρια βάζετε 3-4 κουταλιές από τα τριμμένα μπισκότα.

Ταυτόχρονα στον κάδο του μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γιαούρτι και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.

Έπειτα, βάζετε το μείγμα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα. Επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά τις στρώσεις και τελειώνετε απλώνοντας στην επιφάνεια της κρέμας την μαρμελάδα.
Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά για αρκετές ώρες.

Πασπαλίζετε το γλυκό με ξηρούς καρπούς της επιλογής μας και σερβίρετε.
Σας προτείνετε να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα κεράσι καθώς ταιριάζει απόλυτα.