Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Μία πεντανόστιμη συνταγή για σουφλέ με τυριά και πιπεριές Φλωρίνης

Για να παραμείνει το σουφλέ αφράτο και φουσκωτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος


ΥΛΙΚΑ 

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
100 γρ. κασέρι τριμμένο
8 αυγά ξεχωριστά κρόκοι-ασπράδι
½ lt γάλα
125 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
3-4 πιπεριές Φλωρίνης κονσέρβα
1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρια
αλάτι ελάχιστο – πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στραγγίζετε τις πιπεριές καλά και τις κόβετε ψιλό καρέ. Σε μία κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίξτε το γάλα χλιαρό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέστε τα τυριά και το θυμάρι. Συνεχίστε να ανακατεύετε ρίχνοντας έναν-έναν τους κρόκους και αλατοπιπερώνετε.

Ρίχνετε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα εναλλάξ κουταλιά-κουταλιά με την πιπεριά Φλωρίνης, ανακατεύοντας πολύ απαλά. Αδειάστε το μείγμα σε βουτυρωμένο σκεύος σουφλέ, μέχρι λίγο πάνω από την μέση. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40΄ και σερβίρετε αμέσως. Ο φούρνος κατά την διάρκεια του ψησίματος δεν ανοίγεται καθόλου και φυσικά από το φούρνο στο τραπέζι για να κερδίσετε τις εντυπώσεις.