Η ανακουφιστική απάντηση είναι ότι μπορείτε να ανακαινίσετε την κουζίνα σας χωρίς να την κάνετε γιαπί, γιατί και τα πλακάκια βάφονται και μάλιστα σε ό,τι χρώμα θέλετε!
Η διαδικασία είναι τόσο απλή που θα σας εκπλήξει. Στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο εύκολη από το βάψιμο των ντουλαπιών και του τοίχου, αρκεί να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο υλικό.

Νέα πλακάκια μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!

1. Καταρχάς καθαρίστε πολύ καλά τα πλακάκια από τα λίπη, τα άλατα και κάθε λογής άλλους λεκέδες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καθαριστικό Desoxidante που είναι ειδικό για τέτοιες δουλειές, ώστε να ξεμπερδέψετε με το καθάρισμα γρήγορα και αποτελεσματικά.

2. Στη συνέχεια καλύψτε με χαρτοταινία τα σημεία περιμετρικά από τα πλακάκια για να τα προστατεύσετε από τις πινελιές που ίσως σας ξεφύγουν.
3. Τώρα τα πλακάκια είναι έτοιμα για μεταμόρφωση! Με το Σμάλτο Κεραμικών της Titan έχετε τη δυνατότητα να τα βάψετε σε ό,τι χρώμα θέλετε και με ό,τι φινίρισμα σας αρέσει περισσότερο (γυαλιστερό ή σατινέ).
Οι επιφάνειες δεν χρειάζεται να περαστούν με αστάρι και δεν χρειάζονται τρίψιμο με γυαλόχαρτο!
Ανοίξτε τις δύο συσκευασίες και προσθέστε τον καταλύτη στην βάση σε αναλογία 4 (βάση) προς 1 (καταλύτη). Αραιώστε το μείγμα με μισό φλιτζανάκι του καφέ διαλυτικό, ανακατέψτε και αφήστε το να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά. Φρόντιστε ώστε η ποσότητα του μείγματος να είναι τόση – όση χρειάζεστε για το πρώτο χέρι. Η κάθε συσκευασία Σμάλτο Κεραμικών Titan καλύπτει 10-12 τ.μ ανά στρώση (και ανάλογα τον τρόπο εφαρμογής).
4. Πριν την εφαρμογή μην ξεχάσετε να ανοίξετε τα παράθυρα και την πόρτα ώστε να αερίζεται το δωμάτιο και να φορέσετε  τα προστατευτικά γάντια και τη μάσκα. Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε το βάψιμο. Περάστε πρώτα γύρω γύρω τα πλακάκια με το πινέλο και στη συνέχεια βάψτε με το ρολό. Υστερα από 10 ώρες εφαρμόστε την 2η στρώση χρησιμοποιώντας πάλι την ίδια δοσολογία και αφήστε τις επιφάνειες να στεγνώσουν καλά.
* Ο χρόνος που έχετε στη διάθεσή σας για να εφαρμόσετε το μείγμα είναι γύρω στις 5 ώρες. Γι’ αυτό σε κάθε στάδιο ανάμειξης ετοιμάζουμε μόνο την απαιτούμενη ποσότητα για μια στρώση. Ο χρόνος στεγνώματος διαφοροποιείται ανάλογα με τις συνθήκες (υγρασία, θερμοκρασία): 3 – 6 ώρες.
Για να καθαρίσουμε τα εργαλεία χρησιμοποιούμε το διαλυτικό
Τα πλακάκια έγιναν καινούργια και τώρα η κουζίνα σας έχει νέα υπέροχη όψη.
Συνεχίστε την ανακαίνιση δίνοντας στα ντουλάπια σας το βελούδινο φινίρισμα του Chalk Paint ή τη λεία όψη της Unilak. Για αλλαγή απόχρωσης στους τοίχους μπορείτε να επιλέξετε τα ειδικά χρώματα κουζίνας της Titan και της Fleetwood.
Καθαρισμός: Το Σμάλτο Κεραμικών της Titan αντέχει σε όλων των ειδών τα απορρυπαντικά καθαρισμού. Χρησιμοποιήστε το καθαριστικό σας πάνω στα πλακάκια ύστερα από 20 μέρες από την ημέρα της εφαρμογής.