Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Φτιάξτε μπεκρή μεζέ και καλέστε τους φίλους σας για τσίμπημα και κρασάκι!

Φτιάξτε μπεκρή μεζέ και καλέστε τους φίλους σας για τσίμπημα και κρασάκι!


Υλικά


500γρ χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκίτσες
½ φλιτζ. Κόκκινο κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
1 κόκκινη πιπεριά

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρέας. Μόλις ροδίσει από όλες τις πλευρές προσθέτουμε και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον πελτέ, την πιπεριά κομμένη σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι , ρίγανη και 1 ποτήρι νερό. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό έτσι ώστε να μαλακώσει αρκετά το κρέας μας και να δέσει η σάλτσα.