Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Κομπόστα δαμάσκηνο θρεπτικότατο!!

Τα δαμάσκηνα έχουν πατρίδα τους τη Δαμασκό της Συρίας. Είναι ένα εύγευστο και αρωματικό φρούτο, πλούσιο σε βιταμίνες Β και Γ, σε σάκχαρο και υδατάνθρακες.
Αποτελεσματικό για τη δυσκοιλιότητα και θρεπτικότατο, συνιστάται στους ρευματισμούς, τις αρθρίτιδες, την αρτηριοσκλήρωση, τους νεφρικούς και τους καρδιοπαθείς.

Υλικά

1 κούπα νερό
1 ξύλο κανέλλας
1 κιλό δαμάσκηνα όχι ώριμα
1/2 κιλό ζάχαρη

Εκτέλεση

Στο νεροχύτη της κουζίνας πλένουμε τα δαμάσκηνα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Ρίχνουμε τα δαμάσκηνα σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε για 2 ώρες να βγάλουν τα ζουμιά τους.

Ρίχνουμε στα υλικά το ξύλο κανέλας και τα βράζουμε όλα μαζί για 12-15 λεπτά.

Φυλάμε σε καθαρά και αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο αν δεν είναι σφραγισμένα, ή εκτός ψυγείου αν είναι σφραγισμένα.

Τα σφραγισμένα διατηρούνται για πολύ καιρό εκτός ψυγείου.

Σερβίρεται με τηγανίτες με μήλα.