Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Η καρπουζόπιτα το αγαπημένο γλυκό

Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα καλό, ώριμο και κόκκινο καρπούζι για να τη φτιάξουμε.


ΥΛΙΚΑ

1,200 γρ ψίχα από καρπούζι εκτός ψυγείου (ζυγισμένο χωρίς τα κουκούτσια)
1 ποτήρι λευκή ζάχαρη
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι μέλι
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC. Ζυμώνουμε λίγο το καρπούζι με τα χέρια μας σε ένα μπολ, φροντίζοντας να αφήσουμε και μεγάλα κομμάτια στο μέγεθος ενός καρυδιού. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα 3 ποτήρια αλεύρι. Αφού ανακατέψουμε ώστε να ενσωματωθεί καλά όλο το αλεύρι, πρέπει να έχουμε ένα νερουλό μείγμα (βλ. video slideshow 2).
Λαδώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε μπόλικο σουσάμι, ώστε να κάνει κρούστα. Απλώνουμε τη ζύμη μας σε πάχος το πολύ ένα δάχτυλο. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πολύ σουσάμι.
Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200oC και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180oC όπου και ψήνουμε για 1 ακόμη ώρα. Όταν θα τη βγάλουμε από τον φούρνο, θα φαίνεται λίγο ζουμερή ακόμα. Θα πρέπει να την αφήσουμε για καμιά ώρα να κρυώσει και να δέσει.
Σερβίρεται με παγωτό και μέλι ή σκέτη.