Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα υγιεινούς κολοκυθοκεφτέδες φούρνου.Μικροί μεγάλοι θα τους λατρέψουν!

Ένας μεζές τόσο νόστιμος που θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους!

ΥΛΙΚΑ

6 μεγάλα κολοκύθια, καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη
1 μεγάλο αυγό
2 κ.σ. δυόσμο
1 κ.σ. άνηθο
3 κ.σ. πεκορίνο Αμφιλοχίας (ή κεφαλοτύρι)
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 πρέζα βασιλικό ή 3-4 φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις τόσο όσο να γίνει αρκετά πηχτό το μίγμα μας
Ελάχιστο αλάτι και λίγο λευκό πιπέρι
1/2 κ.γλ. μπέικιν

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τρίβουμε τα κολοκύθια στον χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι πασπαλίζοντάς τα με λίγο αλάτι.
Τα αφήνουμε για μισή ώρα έτσι ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και μετά τα στίβουμε καλά.
Καλύπτουμε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αυγό, το δυόσμο, τον άνηθο, τη φρυγανιά, τον βασιλικό, το πεκορίνο, το κρεμμύδι, το μπέικιν, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
Ύστερα, προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα μίγμα πηχτό τόσο ώστε όταν βάζουμε μια κουταλιά στο ταψί να μην απλώνει.

Για να ψήσουμε στον φούρνο
Με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε γεμάτες κουταλιές και τις τοποθετούμε στο ταψί σε απόσταση 1.5-2 εκ. τη μία από την άλλη γιατί, συνήθως απλώνουν.
Ύστερα, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Για να τηγανίσουμε

Παίρνουμε λίγο από το μίγμα, το πλάθουμε το αλευρώνουμε και πάλι και το βάζουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο που έχει ήδη ζεσταθεί.
Βγάζουμε μόλις ο κολοκυθοκεφτές ροδοτηγανιστεί και τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί για να "φύγει" το επιπλέον λάδι του.